Workshops bij Plante

Wil jij ook meer weten over wat je eet, waar het vandaan komt en wat de beste bereiding is? Of misschien wil je graag op de hoogte worden gebracht van de laatste trends op het gebied van vlees. Eventueel met bezoek aan de boerderij. Workshops bij Plante zijn altijd hands-on, interactief en gezellig!  

Meld je aan door een e-mail te sturen naar mandy@vleeschvanplante.nl of te bellen/appen naar 06-50206002. Per workshop staan het aantal (minimale/maximale) deelnemers, kosten per deelnemer en de locatie vermeld. Samen als duo of groep, maar alleen kan zeker ook.

Een groep? Privé workshop? Bedrijf? Super leuk! Let me know, dan stuur ik je een mooi voorstel op maat. Met grotere groepen ga ik graag naar De Kribbe in Wilp, een schitterende stolpboerderij met alle faciliteiten.   

Samen koken met onbekenden/vrienden/familie/collega’s, reserveer nu! Locatie: bij Plante thuis (Klarenbeek). Voor minimaal 6, maximaal 12 personen. €75,- pp. Datum in overleg, of kijk bij data voor open inschrijving. Ontvangst om 10u, einde uiterlijk 14u. 

Groepen (in welke samenstelling dan ook) kunnen doordeweeks tussen 10-14u terecht. Neem vooral contact op voor vragen of om een datum af te spreken, 06-50206002 of mandy@vleeschvanplante.nl.

Data open inschrijving (hier kan iedereen individueel of met meer personen deelnemen, geen vaste groep): 

Samen maken jullie een uitgebreide lunch vol verrassingen, met gebruik van verschillende kooktechnieken. Ik serveer er bijpassende wijn bij, maar ook de thee/spijs combinatie komt aan bod. Gaandeweg doen jullie door middel van leuke opdrachten kennis op over vleesvee, vlees, voedingsstoffen, product bereiding, meal prepping en tafel etiquette. Gegarandeerd dat je elkaar nog beter leert kennen, super gezellig! Erg leuk om cadeau te geven. Geen ervaring of juist wel? Geen probleem, ik inventariseer van te voren het vlees in de kuip waardoor mijn workshops voor iedereen leuk zijn. Vegetarisch? Geen probleem!

Workshop Beer Can Burgers €65,- pp inclusief kennis en gezelligheid. Kan als lunch of diner, inclusief drankjes. Locatie: bij Plante thuis (Klarenbeek). Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers. Reserveer nu, 06-50206002 of mandy@vleeschvanplante.nl

Voor groepen zijn data, elke dag van de week, beschikbaar. Neem vooral contact op voor overleg, 06-50206002 of mandy@vleeschvanplante.nl.

Uitermate geschikt voor een groep vrienden, familie of collega’s. Kom samen Beer Can Burgers maken en natuurlijk eten. We ontwerpen onze eigen gevulde burger, ieder voor zich, maar toch samen. Wie heeft de mooiste, meest unieke of lekkerste? Uitsluitend met lokale ingrediënten. Ik heet jullie welkom in ons thuis, waar jullie in alle rust en privacy samen aan de slag gaan. We beginnen met koffie of een borrel, ik voel aan of er behoefte is aan meer of minder uitleg over onze manier van werken, praktische uitleg of ondersteuning bij het koken zelf of bevordering van de sfeer. Met andere woorden, de mate van mijn aanwezigheid is flexibel. De gemaakte burgers zijn jullie lunch/diner, met nog wat door jullie zelf gemaakte bijgerechten. Alle drankjes zijn inbegrepen. Deze workshop kan als lunch (van 10u tot 13.30u) of als diner (van 15.30u tot 19u). 

Kuilkoken (Hangi) €75,- pp inclusief vuur, vlees proeverij, drankjes en een uniek diner. Locatie: in de wei bij Plante (Klarenbeek). Minimaal 8 deelnemers per kuil, maximaal 3 kuilen tegelijk. Tijden: van 8u tot 10.30u en van 19u tot 21u. 

Data open inschrijving: vrijdag 7 juni, zaterdag 22 juni, donderdag 27 juni, zondag 30 juni.

Voor bedrijven/groepen zijn er nog meer data, elke dag van de week, beschikbaar. Neem vooral contact op voor overleg.

Back 2 basics, kuilkoken is één van de oudste kooktechnieken. Het Maori volk in Nieuw Zeeland bereidde vroeger het vlees van de jacht ondergronds. Een oeroude techniek waarbij smaak en voedingsstoffen behouden blijven. De opzet van deze workshop staat klaar in een wei aan de rand van een bos, heel idylisch. We ontmoeten elkaar daar op tijd, ’s ochtends om 8u. Na kennismaking met een warme drank gaan we van start. We graven, we geven elkaar keien aan, we stoken de kuil met een houtvuur, we snijden en marineren, ondertussen grillen we samen diverse snacks, we verpakken, we kuilen in en genieten van het gezelschap. Rond 10.30u zit alles in de grond en begint het grote wachten. Je kunt van alles ondernemen, hier heb ik legio ideeën voor. Om 19u treffen we elkaar weer. We graven op, pakken alles uit en eten het op. Warm, rechtstreeks uit de kuil. We proosten op de goede afloop. Tevreden, met een kop koffie, fantaseren we over de volgende keer. 

Een week voor aanvang van het kuilkoken ontvang je verdere informatie. Bij regen zal de workshop verzet worden, survival laat ik graag aan een ander over. Geld terug is geen probleem als je op een ander moment niet kunt.  

Kuilkoken voor bedrijven, daguitje. € op maat, mail voor offerte. Elke dag van de week mogelijk, in overleg. Locatie: in de wei bij Plante (Klarenbeek)

Begin met het voorbereiden van de kuil, met koffie/snacks van open vuur. Marineer en verpak de producten die jullie aan het einde van de dag samen opgraven, jullie diner. Een uitgebreide selectie vlees, groenten en aardappelen. Ook voor vegetariërs is dit een top beleving en is er voldoende lekkers. Als de kuil dicht zit, is er voldoende ruimte voor toffe activiteiten. Bezoek de boerderij, ontdek het boerenleven. Of ga in samenwerking met partners de verdere omgeving verkennen, per fiets, e-chopper of te voet. Er is rondom Bussloo heel veel te doen. Geniet tussendoor op het terras van de Kribbe met mooie high-tea of lunch. Aan het einde van jullie activiteiten is het als thuiskomen in de wei waar we samen de pakketjes opgraven om onder het genot van een lokaal drankje terug te blikken op een schitterende dag.